LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 6 september 2015

Sol, fukt och halka

Jag var till landet i helgen för att såga ned vissnade grenar. Jag parkerade bilen och på väg till huset passerade jag stenstatyn, som jag dekorerat med tre stenhuvuden.

Jag vet inte vad den ursprungligen kallades men jag tycker, att det ser ut som tre personer, som pratar med varandra.
När jag gått över kinesiska muren ställde jag mig och betraktade vattnet i den lilla damm, som är på berget. En grön sörja täcker ytan - jag måste tömma den. Då plötsligt släpper mossan taget under mina skor.

Jag håller på att ramla bakåt, tänker att strax dunkar huvudet i berget. Får tillbaka balansen en stund men börjar ramla framåt, mot den äckliga vattenytan. Bättre det, hinner jag tänka men kameran kommer att bli förstörd. Jag kunde ta ett kliv och hamnade med en fot på varje trampsten och lyckades hitta balansen utan att ramla.
Hjärtat dunkade ganska rejält, när jag fortsatte förbi den taggiga aralian. Jag höll mig en bra ifrån den för säkerhets skull, så jag inte skulle bli rispad av den. Den börjar skifta i höstens färger. Sedan kunde jag börja mitt arbete i trädgården.

På kvällen kände jag hur det kliade på ryggen. Utom räckhåll fanns en röd blemma med svart i mitten - en fästing.
Idag åkte jag hem till min dotter, som kunde ta bort den. Sedan gjorde vi ett besök till det omgjorda köpcentret, som jag inte gästat tidigare. Där hittade jag dessa sköna, gröna stövlar, som jag ska ha när jag arbetar hemma i trädgården.

Länk: helgbilden

7 kommentarer:

anemonen sa...

Oops det kunde gått illa det där tampen. Vilken tur du hade som återfick balansen. Visst ser det ut som några som står och samtalar. Kul det där att du gjort det så fint. Fästingar är inte att leka med. Se bara upp och kolla så du inte får borelia. Det kan komma länge efter. Stövlarna du köpte är ju helt underbara. Snygga och det blir så mycket roligare att jobba i trädgården när man har snyggt på fötterna. Finfint inlägg som lästes med nöje.

amo sin blogg sa...

Uff, trasig å miste ballansen.
Eg synest eg kjenner hjertebanken og svetten som brer seg.
Bra du ikkje fekk skade.
Og godt du har kjøpt det gode støvlar til arbeid ute no
når det blir haust og glatt underlag.

Fin ny veke.

Violen sa...

Oj då, det kunde ha gått riktigt illa! Tur att du kom undan med blotta förskräckelsen! Trevligt inlägg med bra text och fina bilder!

Beppan sa...

Vilken tur du hade som hittade balansen till slut!
Mossa på stenar är inte att leka med.
Fina bilder från din helg!

lavendia sa...

Jag föll pladask på ryggen igår då jag halkade i det våta gräset. Superfina stövlar. / Britt

Marit Johansson sa...

Väldigt praktiska skor, trodde först du hade satt blommor i en av dem :) det hade varit kul!
Tur att du hittade balansen och inte ramlade och slog dig!

cissi sa...

Vad skönt att du inte ramlade och gjorde dej illa! Skönt att också att få hjälp att avlägsna fästingen, ibland sätter de sej på de mest svåråtkomliga ställena.