LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 31 januari 2016

Ingenmansland - lördagstema

Jag älskar att hasa runt och fundera. Min hjärna hasar också runt. Jag går ofta vilse där, i hjärnan, blir lätt distraherad. Att bli distraherad är en favoritsysselsättning - att få ha tankar, formlösa, ramlösa, flytande utan riktlinjer. Det är ett ingenmansland - ingen kan titta in eller ändra på mina tankebanor. Där inne råder den fria tankens vilja.

Vägen dit har varit krokig. Det finns så mycket "regler" som andra tycker ska råda enligt deras uppfattning - "hur man brukar göra". Man genomgår utbildning med mätbara resultat, bildning som något omätbart, påverkas av vetenskap, religion.

Vi är alla olika, unika, har intressanta saker att berätta.

Det var Helenas sista tema för den här månaden. Nästa månad tar Tove över stafettpinnen.

Länkar:

6 kommentarer:

Karin sa...

Kul vinkel! Den egna hjärnan, tankarnas fria vandringar, dagdrömmar, fantasier... Ett ingenmansland, eller en alldeles egna landskap.

Snäckskalsdalen. sa...

Att tänka är trevligt att kunna göra, jag tycker om att vända och vrida på saker och ting och i skogen går jag och tänker en massa och jag pratar högt med mig själv. Så länge jag kan göra det är jag glad!
Agneta kram

♥ Hanneles bibliotek sa...

Fin tolkning!

Anki sa...

Vilken spännande vinkel på temat... och såå bra! För visst är det så det ska va - inne i vår hjärna råder den fria tankens vilja... underbart!

lavendia sa...

Det är något vi har alldeles för oss själva. Våra tankar. Och alla tänker vi, på vad kan man undra ibland. Men det kan vi hålla för oss själv. Om vi vill. / Britt

Tove Olberg sa...

Toppen inlägg på temat!!! Hög igenkänningsfaktor - hasar också omkring med min hjärna :-)