LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 17 januari 2016

Kontrast

Solen har gått ned för Sture. Han var en av de hemlösa i Nynäshamn. I onsdags morse hittades han död i väntkuren utanför sjukhuset.

Jag sitter i stugvärmen med en pläd omkring mig, dricker en kopp te och läser tidningen. På insändarsidorna är reaktionerna starka. Någon berättar, att Sture hade problem som gjorde, att kommunen lät honom bo i en soc-lägenhet (socialen betalar). När han började få sin pension måste han lämna denna lägenhet.

Han blev hemlös. Den offentliga toaletten i centrum blev hans hem på nätterna. Troligen var den upptagen, så han hade ingenstans att ta vägen. Han fick tillbringa natten i - 15 graders kyla i väntkuren utanför sjukhuset, där man alltså hittade honom död.

Socialnämndens ordförande i Nynäshamn har intervjuats och säger bland annat: "om man på grund av missbruk eller andra sociala skäl inte klarar att skaffa sig en bostad finns socialförvaltningen som stöd".

Helena är värd för lördagstema i januari. Övriga deltagare kan ni se här (klicka).

Länk: NynäshamnsPostens intervju med Ola Hägg, socialnämndens ordförande

4 kommentarer:

tant Hannele sa...

finns inga ord, byråkrati....

cissi sa...

När jag först läste om Sture trodde jag inte det var sant.......det var alldeles för hemskt för att kunna ta till sej.

Anki sa...

Man blir bara så ledsen... hur kunde det få hända?!? Vilket tragiskt öde... varför fick han inte bo kvar i sin lägenhet? Han behövde den väl inte mindre för att han skulle bli pensionär!

olgakatt sa...

Kontrasten mellan dem som har och dem som inte har blir allt större. Och byråkratin allt kallare.....