LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

lördag 2 januari 2016

Magiskt om det fungerar

Den som söker han finner.

Med tanke på antalet saker jag ägnat timmar åt att leta efter, så skulle jag vilja reklamera det där ordspråket.

Vad gör man, när man förlagt något? Plånbok och nycklar tycks aldrig ligga där man lagt dem. Och de försvinner alltid när man har som mest bråttom. Är inte det märkligt? Man rusar runt och letar - överallt. Och ibland blir man så stressad, att när man letat en stund händer det att man glömt vad man letar efter. Känner ni igen det där?

Jag brukar försöka lugna ner mig, liksom backa bakåt i tankarna. När hade jag nycklarna senast? Sedan repeterar jag i tanken steg för steg vad jag gjorde. Oftast hittar jag dem. Men om de fortfarande är försvunna vad gör man då?

Jag har hittat ett konstigt råd som säger, att man ska lägga en nyckel och en sax i fönstret. Då ska man hitta det man letat efter. Det låter som magi. Mycket kan vara, att man släpper tankarna på det försvunna och mer går på intuition. Jag hoppas det fungerar, så att de mystiskt försvunna sakerna kommer fram. De får ligga där i fönstret, nyckeln och saxen. Kanske kommer ett ögonblick, då det plötsligt händer ...

Länk:
Lördagscitat 24
Lördagstema - magi

15 kommentarer:

lavendia sa...

Visst känner man igen det där letandet. Tipset verkar dock litet konstigt. / Britt

Karin sa...

Mycket igenkänning där! Jag brukar inte bara backa i tankarna utan också i verkligheten. Går om möjligt baklänges i mina egna fotspår tills jag i bästa fall hittar det jag söker. Och omvänt, när jag går ut i köket för att hämta en grej, men har glömt vad det var jag skulle ha (det kallas "kitchenheimer" i familjen), då backar jag till utgångsläget och kommer i regel på vad det var!

Eva Trillian sa...

Igenkänningsfaktorn är hög. Oftast fungerar det att "tänka bakåt" - andra gånger är alla knep nödvändiga :) Så varför inte en nyckel och en sax i fönstret :) Tack för tipset!
God fortsättning!

Anna/notonmusic sa...

Jaha, en till som har samma personliga egenskaper som jag tydligen! Jag har ibland tänkt att jag har nån sorts "nyckelallergi", jag klarar inte riktigt av att hantera nycklar, jag förlägger dem! Jag ska absolut testa det där med sax och nyckel i fönstret! Gott nytt år Ulla!

englundskan sa...

Det där med att glömma vad jag skulle hämta händer mig ofta, men jag är ju en lat stackare med ömma fötter så ofta stannar jag på fläck och "tänker" tillbaka. Ofta kommer jag på vart jag var på väg.

Nancy Chan sa...

I do forget sometimes. A lesson I learned is to always place my keys and things in their usual place. If I am lazy and just place them wherever I like, the tendency to forget is sure to happen. Its a habit I have cultivated through the years to save me from searching for things around the house.

Gärdsmygen sa...

Glömt var jag lägger saker gör jag för jämnan men jag har nog aldrig glömt vad jag letar efter. Hi hi! Spännande....eller inte.. Tipset om nyckeln och saxen har jag inte hört talas om. Kanske ska testas.

cissi sa...

Känner igen det där! Här hos mej är det glasögonen som är det stora problemet.....hade dom till och med på huvudet en gång och hittade dom inte förrän jag tittade med själv i spegeln! :)

Tove Olberg sa...

Känner igen mig!
Magisk är ju nyckel till låset!
Det där med saxen och nyckel lår verkligen magisk ...

Nettan Jansson sa...

Jag har ändrat det ordspråket till: " Den som söker, den letar. "

Anki sa...

Ordspråket är bra, men fel!
Jag lägger viktiga saker på ett ställe för att säkert komma ihåg det och för att hitta det, men vad händer...? Ja, inte vet jag, men antingen ligger det inte kvar där, eller också har jag glömt var det bra stället var :)
När det gäller mer vardagliga saker som också är borta, så gör jag som du och försöker tänka baklänges... funkar oftast, men nu ska jag lägga en sax och en nyckel i fönstret - det verkar mycket enklare :)
Ha det gott!

♥ Hanneles bibliotek sa...

man ska inte lägga nycklar på bordet, säger svärfar... Varför inte?!?

anemonen sa...

Javisst så kan det vara någon enstaka gång. Numera har jag för vana att vara närvarande när jag hänger upp mina bilnycklar där jag även har dörrnyckeln. Men trots detta händer det du beskriver.Alla råd emottages med tacksamhet även det du förmedlar här. Sax och nyckel i fönstret. Det är säkert något gammal och de gamla de visste.

Pettas sa...

Åh ja! Det kunde vara jag!
Det magiska i sammanhanget är att jag ofta hittar någonting annat som jag har letat efter tidigare, när jag letar.
Det uppstår på sätt och vis en märklig dominoeffekt.
Så egentligen är det inte så farligt att inte veta var man har sina saker/nycklar...de kommer fram nästa gång då jag söker hårborsten eller så.

En riktigt god fortsättning önskas på det nya året.
ps. sax och nyckel i fönstret låter magiskt.

Klimakteriehäxan sa...

Det var nytt, det där med saxen och nyckeln. Får pröva det nästa gång stora letandet bryter ut!