LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

torsdag 4 augusti 2016

Kundanpassning - I like

Jag var en vända till Ösmo plantshop igår. Det första jag stötte på var en buddleja med en vackert randad blomfluga. Jag har haft buddleja vid två olika tillfällen på två olika platser i trädgården men de har inte överlevt vintern. Jag lät därför denna insektsmagnat vara kvar.
Jag gick runt och plockade lite bland alla 'villhablommor' - det är ganska dyrt med växter. Jag slank in på växthuscaféet och tog mig en funderare, en kopp kaffe och en nötkaka.
Jag fick syn på en nyhet för i år. Längs en vägg på växthuset var det skyltat för en cykelparkering och möjlighet att fylla på sin vattenflaska. 
En radda med tävlingscyklar stod lutade mot väggen. Vilken fint kundanpassad service. Cykelparkering, gratis vatten och på köpet få kunder, som istället för att bara cykla förbi stannar, fyller på vatten och tar en fika. På köpet får de en trevlig social samvaro i en vacker omgivning.
Här sitter tävlingscyklister efter en träningsrunda och tar igen sig med en fika. Jag frågar om målet för cykelturen är Ösmo plantshop café. Nej, så är det inte. Målet är att försöka ta sig hem.

Länk:
Torsdagstema - I like

5 kommentarer:

Meta sa...

Det är lite farligt att bege sig till plantskolor men ack så härligt. Kaffe är ju ett måste på utflykter.Blev det någon planta. Håller med om att det är dyrt med växter. jag försöker få och dela med andra.
Ha nu en fortsatt fin sommar
Kram Meta

Violen sa...

Kul att också cyklister söker sig till en plantskola om än bara för att fika! Det är dyrt med växter, särskilt för mig som inte har gröna fingrar! Men jag kämpar på ändå.
Ha det bra!

Beppan sa...

Så smart att ha cykelparkering och vattenhål vid plantskolan!
Älskar att strosa runt och titta på växter. Kan oftast inte motstå att ta med mig några hem...

SigridfraEnget sa...

Va bra!!

Paula i pörtet sa...

Ja visst var det omtänksamt! Jag brukar bli så glad då jag ser en skål med vatten till fyrfota vänner när man är ute varma sommardagar. Ösmo säger du, jag minns en gång på 70-talet då jag skulle besöka min syster i Nynäshamn. Åkte pendeltåg för första gången och visste att jag skulle kliva av stationen efter Ösmo. Trodde det var som i tunnelbanan så jag steg upp och ställde mig vid dörren när vi lämnade Ösmo station och där fick jag stå allt medan medpassagerarna glodde...det tog ju hur lång tid som helst mellan stationerna!