LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 4 september 2016

Växlande väderlek och kallllllllt

Det har varit ett omväxlande väder, regnskurar, soligt och molnigt. I morse var det bara plus 10 grader när jag hämtade tidningen. Det var nästan chockerande kallt. Bukettapelns frukter börjar mogna.
Den rödbladiga kärleksörten är så vacker. Den blommar nu.
Jag skördade mangold och tänkte göra en sallad. När jag var nästan klar upptäckte jag den här gröna larven med ett gult streck på undersidan av ett blad.  Chockerande otäckt och äckligt.
Borde bara vara att plocka bort den och skölja bladet. Men jag klarar inte av att äta sallad, som det har varit en larv i. Det går bara inte. Egenodlat smakar annars väldigt gott. Får se vad det blir nästa år.

Jag är lite glad att Livsmedelsverkets tolkning av EU-bestämmelserna innebär totalstopp för insekter som mat i Sverige. Jag tror inte att jag klarar av att äta larver, syrsor eller vilken insekt det nu är, som anrättas.

'Lördagstema' startar nu upp och Olgakatt står för ämnena under september. Idag är rubriken "därför odlar jag - eller inte".

Länk:
helgbilden
olgakatt

5 kommentarer:

Violen sa...

Larven är egentligen riktigt söt men jag skulle inte heller äta sallad som haft en sådan gäst!
Ha en skön kväll!

Helen sa...

Jag håller med Violen att larven är söt, betydligt trevligare att se på än spindlar t.ex. Men i maten hör de inte hemma, där håller jag helt med dig.

Beppan sa...

Kärleksörten är en av mina favoriter den här tiden på året. gillas av insekter också.
Larven gillar jag - men inte i maten. Tur du hann se den innan den hamnade i salladen!

Carita och Bertel sa...

Fy vad äckligt med larver i det man skall äta. Det klarar inte jag heller. Vi har haft riktigt hyggligt väder idag men nätterna börjar bli lite kyliga, tyvärr. Ha det fint. Carita

Anni sa...

Den söta larven visar tydligt att maten är ekologisk och giftfri, det gillar jag! Fast jag vill inte äta den ...
Kärleksörten äts upp av sniglar här, så den kan jag glömma att njuta av. Just den där rödbladiga är ju så vacker!