LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

torsdag 5 september 2013

Hjärteangelägenhet


Ni som följt min blogg har säkert lagt märke till, att jag är förtjust i virkade hjärtan. Jag hittar alltid olika användningsområden.
Jag använder för det mesta en mugg när jag dricker kaffe och te och till den finns inget fat. Då är det bra att ha ett hjärta att ställa muggen på, så att det inte blir en missfärgad ring på bordet. 

Hjärteangelägenhet: Hemmets Journal, Erikshjälpen och Libris förlag har startat en julkampanj där intäkten ska hjälpa barn i Indien. Många barn har sitt hem på soptippen utanför New Delhi. Mer än 3000 familjer bor och arbetar där. På bloggen www.kyrkkaffe.libris.se finns mer information. Till denna kampanj vill man ha virkade hjärtan med reflextråd enligt beskrivning, som man lagt ut på nämnda blogg. Hjärtanen kommer sedan att finnas till försäljning i Erikshjälpens gåvobutik. Jag tycker, att det här är ett bra sätt att fira idag på "internationella dagen för hjälparbete". 

* Reflexgarnet gör att hjärtat glittrar och reflekterar ljus ungefär som en reflex. Det blir en fin julgåva som kan skickas som julhälsning, ges bort som minijulklapp, hängas i granen eller användas som dekoration på jackan, väskan, barnvagnen eller rullatorn.

1 kommentar:

Skaparglädje sa...

Jag har köpt reflexgarn idag, så nu ska jag sätta igång att virka hjärtan.