LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 15 november 2013

Framåtblick med hjälp av backspegel - Blooming Friday


Idag ska vi blicka ett halvår framåt, är uppmaningen på Blooming Friday. Jag börjar med att se vad som hände i år.

Vårteckensutmaningen visade bloggar med bilder över årstidens utveckling i framför allt Sverige. Min sista rapport för i år visade bilder tagna 5 maj. Jag tittar vad som hände därefter, i mitten av maj i år. Ovan två bilder är från 20 maj. Ser fram emot samma grönska nästa år.

Nästa två bilder är från igår, 14 november. Jag gjorde en liten runda i duggregnet. Träden är nakna och de nedfallna löven får ligga kvar i rabatterna.

Jag klippte ner forsythiabusken tidigare i år och hoppades att den skulle förgrena sig. Enstaka grenar tog sig men det mesta torkade. Jag har stuckit ned några nya kvistar, som jag klippte från det överlevande, direkt i jorden i förhoppningen att de ska rota sig och att jag om ett halvår får se en ny spirande buske.

Sista bilden visar hur jag har samlat ihop bortrensad fingerborgsört och planterat framför en korallkornell. Egentligen hade jag tänkt mig en perenn av något slag men vill testa så här först.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tur är väl det.. att vi inte vet utan behöver titta tillbaka. Det knyter ju ihop alltihop. Tänker på ditt klippande - det är ju egentligen nu man kan se strukturen i trädgården, bland träd och buskar, justera där det behövs. Kram, Carina

Meta sa...

Spännande att se om du blir nöjd. bra med tilbakablickar är det,
Ha en fin fredag
kram Meta

lavendia sa...

Det blir ett sätt att både se framåt och tillbaka. Man längtar verkligen ett halvår framåt. Nu spås en vargavinter. Hu!!

Charlotta Cesar sa...

Ja, det här med tillbakablickande och framåtblickande ger verkligen nya dimensioner till trädgårdsintresset:)
Ha en riktigt skön helg,
Charlotta

Our photos sa...

Nice photos!
Greetings from Holland, RW & SK

Anonym sa...

Ja det är så vi kan blicka framåt och ana vad som kan komma, genom att titta i backspegeln. Hoppas du får glädjas åt en blommande forsythia nästa vår. Dom brukar ju ändå vara tåliga. Hoppas du blir nöjd med fingerborgsörten framför korallkornellen.

Önskar dig en fin helg!

Gunilla sa...

Härliga bilder.

Spännande att se om rotningen lyckas.


Trevlig Helg

Bettina Bäck sa...

Ah, fina färger. Gillar korallkornellen. :-)

Gerd Ellen Ottersen sa...

Det er så deilig i mai når alt blir grønt etter en vinter med veldig begrenset fargeskala. Men jammen er det fine farger i høsthagen din også.
Ha en fin helg:)

Pilgrim sa...

Snart är vi där igen :-) underbart!
Kram Hélena