LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

lördag 9 november 2013

MörkröttMörkrött är färgtemat denna vecka hos Charlotta. Det är nog den färg, som jag har svårast för att fotografera. Det blir sällan samma nyans, som jag ser när jag betraktar en blomma. Kamerabilden drar antingen mot orange eller mot rosablått. Sällan blir blomman mörkt röd.

Min mans pelargoner i blomlådorna på landet är ganska mörkt röda utom på mina bilder. Han har planterat dem dels runt uteplatsen, dels på balkongen. Här har han skojat med mig när han rensat bort överblommat och trasslat in en blomsjälk bland löven på en gulbladig smällspirea för att se om jag skulle reagera - vilket jag gjorde. 

10 kommentarer:

Charlotta sa...

Svårt att fota mörkt rött, men så vackra blommorna är!
Tack för att du delar dina minnen. :) Ha en trevlig helg!

lavendia sa...

Jag håller med om att det inte alltid blir den röda färg man ser i verkligheten, men bilderna brukar ju bli fina ändå.
Din mans pelargoner? Har du andra?

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Jättefin färg.

Lotta sa...

Tycker att du fått fram färgen fint, och pelargonerna ser supervackra och kraftiga ut! Hos oss är det jag som står för pellisarna och mannen för rosorna.
Trevlig helg.
Kram Lotta

Nora sa...

Håller med om att det är svårt att fotografera rött, men du har ju lyckats riktigt bra!

Anonym sa...

Fina pelargoner! Nu börjar mina se ut som de ska få åka ner i en papperspåse och få vila i garderoben ett tag. :)

Our photos sa...

Beautiful are your photos.
Greetings, RW & SK

Anonym sa...

Håller med om svårigheterna att fota mörkrött, det ville bli antingen rosalila eller orange för mig... Fina blommor här hos dig!

Anonym sa...

Håller med om svårigheterna att fota mörkrött, det ville bli antingen rosalila eller orange för mig... Fina blommor här hos dig!

Anonym sa...

Röda pelargoner de är ju så fina. Men rött är som du säger lite knepigt som färg. Tycker det märks i rabatten också när man samplanterar. Rött drar ofta i gult eller blått. Tycker dina pelargonbilder ser riktigt röda ut på min skärm i vart fall. Kram, Carina