LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 10 november 2013

Nibble gård snart speciell - Fototriss 238Denna vecka ordnar Fototriss en tävling där vi ska visa det speciella, vackra eller märkliga där vi bor. Vinnaren kan se fram emot tre nätters boende på vandrarhemmet Castanea i Gamla Stan, Stockholm.

Jag bor i ett litet villasamhälle omgivet av lantbruk, beteshagar, åkrar och ängar. Jag vill uppmärksamma våra duktiga bönder. De minskar alltmer i antal och är snart både speciella och märkliga där de finns kvar.

På Nibble Gård håller man mjölkkor. Det ligger ett stenkast från villan. Jag kan ibland höra korna råma ända till min trädgård, när de går och betar i sina hagar om somrarna. Det är som ljuvlig musik. När vi flyttade hit till Ösmo torkade man hö i ladan med fläktar, som hördes över nejden. Numera ligger allt i prydliga plastbalar utanför ladugården.

14 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Sveriges bönder kan inte hyllas nog! Handla svensk och närodlat borde vara varje människas rättighet - liksom skyldighet - men för många måste ekonomin klaras i första hand och lojaliteten mot svenska bönder i andra ...
Gillar verkligen din triss!

Unknown sa...

Mycket bra tolkning, bönderna får alldeles för lite uppmärksamhet. Det måste vara rena lugnet att sitta ute i trädgården på sommaren och höra korna råma på avstånd.
Fint trissat!
http://www.kerstinsfoto.se/?p=8317

Our photos sa...

Beautiful photos!
Greetings, RW & SK

Beppan sa...

Så fantastiskt att bo så nära en bondgård med djuren inpå knutarna! Tyvärr börjar mjölkbönderna bli ett utdöende släkte. Kan man inte försörja sig på allt det jobb man lägger ner så blir det ju så. Så många mellanhänder som ska tjäna pengar.....

Härliga bilder!!

Gammelsmurfen sa...

Mycket fint fångat!

Violen sa...

Vilken härlig miljö du har runt omkring dig! Riktig landsbygd med betande och råmande kor! Hoppas att bönderna får det bättre så att de orkar hålla på med sitt viktiga arbete! Vi är ju alla beroende av deras produkter!

Lena och Tommy sa...

Fina landsbygdsbilder!

Anonym sa...

Så härligt att äntligen få se lite landsbygd med lada och allt. Jättefint och säkert en mycket trivsam plats :0)

Cecilia Artista sa...

Vackra lantliga bilder från Ösmo! Trevligt att höra korna råma men mindre trevligt med alla vita plastbalar.
Jag har tidigare bott i Segersäng och mina barn gick på dagis och skolan i Ösmo!

Charlotta sa...

Viktigt att visa uppskattning för våra lantbrukare, det är ju faktiskt de som ser till att vi får mat i magen oavsett om vi äter kött, dricker mjölk eller är vegetarianer. Många stadsbor reflekterar nog inte över detta utan tar maten och dess producenter för given. All heder åt bönderna och åt dig som lyfter dem i din fina triss. :)

Anni sa...

Ja tänk, vilket enormt arbete de utför! Bondelivet är minsann inte den idyll som många tror.
Vilket bra inlägg!

Mias Mix sa...

Vi har också en Nibble Gård här! Härligt lantliga bilder!

Jah Hollis sa...

Snygga trissbilder från vår svenska landsbygd som betyder så mycket för oss alla.

Anonym sa...

Jag är uppvuxen mellan två bondgårdar, det är något så rofyllt över kor!