LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 20 december 2013

Både svanarna och jag blev utan

Jag är de facto dålig på att baka men har fortfarande inte accepterat det. Jag försöker om och om igen. Den senaste veckan inleddes med "filmjölkslimpa med frukt och nötter". Den blev nästan som ett kaffebröd. Men ... eftersom den var bakad med bikarbonat gillade min man inte den - tycker inte om doften.
Sedan fortsatte jag med "färskostbullar", den till höger på bilden. Jag tyckte degen var ganska lös men jag gick efter recept, så det skulle väl vara så. De jäste inte upp speciellt mycket. Inte när jag gräddade bullarna heller. Blev som minimibrödkakor.

Fortsatte med "engelska russinbullar" - de till vänster på bilden ovan - och det gick bättre. Dessa har jag gjort ett antal gånger tidigare. 
Färskostbullarna slängde jag ner i en plastpåse och sade till min man, att vi åker till Svamdammsparken och matar fåglarna. Men inte - han tyckte de var jättegoda. Spelar ingen roll att de är platta. Så svanarna blev utan bröd och jag utan aktuella fågelbilder.
Jag har istället plockat fram en bild från tidigare tillfälle från Sandvik Lisö.

Länkat: Nature Footstep, winged 115

6 kommentarer:

stiefbeen sa...

dan een volgende keer de zwanen maar voeren.

Snäckskalsdalen. sa...

Så kan det gå! Det ser väldigt gott ut alltihopa du bakade och det låter också gott! Svanarna får nog mat så de klarar sig!
Agneta kram

lavendia sa...

Du var mig en ihärdig en. Det ser bra ut tycker jag. Bikarbonatdoften tycker inte jag heller om, men när brödet har svalnat märks det inte.

Charlotta sa...

Baka bröd är något jag överlåter till proffsen. Till skillnad från dig brukar jag inte ens försöka baka. Men så roligt att dina bullar blev så goda, du ska se att du har fått snurr på det nu och att du snart kan kalla dig hemma-bagare. :)

Ha en fin jul!

Gunilla Bäck sa...

Det ser gott ut i alla fall. Jag bakade bröd när jag studerade, men efter det har det inte blivit av. Någon torrkaka eller bärpaj kan det bli ibland. God Jul!

Gemma Wiseman sa...

Enjoyed your bread story. And the curled wings of the swan are very beautiful.