LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

torsdag 24 juli 2014

Jag gillar stilla upptäcktspromenader

Jag tycker om att börja dagen med en promenad i trädgården. Igår vandrade jag runt på landet och i den torra gräsmattan växte en blåklocka. Ofta fastnar någon insekt på bilden. Den får ytterligare en dimension, lite mer att studera och undra över. Är det en rödbent bärfis?
Alla blommor växer inte i anlagda rabatter utan har slagit sig ned där de tycker att läge, ljus och jordmån passar. Mönstret är enastående vackert, när man studerar dessa tistlar på nära håll.
I gruset intill huset står dessa intressanta saker. De växer på rangliga, gräslöksrunda strån och på varje finns dessa knippor - kanske heter växten luftlök. Egentligen vill jag inte att något ska växa i gruset men detta ser väldigt intressant ut, så det får bli kvar.

Länk: Torsdagstema, I like 155

4 kommentarer:

Jenny sa...

This is so unusual. I like the color and shape of the flower.

Violen sa...

Så mycket vackert det finns att se när man har "rätt glasögon" på sig! Tistlarna gillar jag mest trots att de kan stickas om man kommer för nära!
Ha en skön dag!

♥ Hannele på Hisingen sa...

campanula och tistel är mina favoriter ♥

frejareddevil sa...

Sådana promenader gillar jag och ta oxå. Och eftersom alla blommor hos oss har kommit dit på eget bevåg, inget blivit planterat, så är det lika spännande varje gång!