LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

tisdag 1 juli 2014

Ogräs i häcken


Den här gula blomman är ett ogräs man kan se på dikesrenar. Nu har den flyttat in i min häck med Ölandstok. Först tänkte jag på fibbla men - nej - blomman är mer som en hög och ståtlig helgul prästkrage. Inte bara blomman är vacker utan fröställningens boll är mycket dekorativ.

Ibland blir jag frestad att ta hand om ett vackert ogräs och flytta in det i någon av mina rabatter. Men sedan besinnar jag mig - om det trivs kan det lätt ta över i trädgården. Idag blir den bortrensad.

Länk: Nature Footstep, Blo-Ma 101

8 kommentarer:

lavendia sa...

Man ska nog vara försiktig med att ta in ogräs medvetet. Oftast är de också vackrast då de växer vilt. I skogsbrynet där jag bor finns mängder (ja verkligen mängder ) med parksallad. Och där passar de, men inte vill jag ha dem hos mig.

♥ Hanneles bokparadis sa...

det finns hundratal arter, ogräs kallar jag för ängsblommor.

cat sa...

Ogräs kan vara väldigt vackra fotomotiv och det visar du verkligen här!

cobie en bas van Es sa...

geweldig mooi .

MitchyLR sa...

They might be weeds, but they make wonderful photos!!

Gunilla Bäck sa...

Otroligt vackra bilder på fröna, men kanske det är bäst att de hålls i dikeskanten i alla fall.

Ingrid sa...

Genom din fotolins blir det mesta vackert, så även ett ogräs!

Angående din kommentar hos mig:

Visst var det så att den där rullen man hade i kameran förr i tiden skulle räcka hur länge som helst och att ta foton från vardagen hände inte så ofta. Det blev helger, kalas och eventuellt någon resa. Tänk om man prioriterat lite annorlunda!

Kram, Ingrid

NatureFootstep sa...

visst är den fin. Och visst är det synd att kalla dom ogräs. Men det är klart. Om de växer lite för bra kan det ju bli besvärligt. :) Snyggt foto!