LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 18 december 2015

Fredagsmys på vikingavis

Jag har öppnat årets första julklapp - till mig. Ja, jag har själv varit och köpt den. Vikingapraliner - ett äventyr av mjöd, honung, äpple och salt, sådant som användes flitigt på vikingatiden.
Jag har flyttat över dem till mitt pralinfat och dukat upp till kvällskaffet. Det är ett bra tag sedan jag köpte min vita julstjärna och den lever fortfarande. Jag brukar ha sådan otur med dem.
Jag läste en artikel om fotografering av barn - man ska huka sig ned till deras nivå för att få bra bilder. Jag hukar mig till barnets nivå inom mig. Jag ser ju ingenting.
Måste stå på tå - jo, pralinerna ligger kvar.
Jag fortsätter titta på barnets nivå. Men vad har hänt med toppen av ljuset låga? Den har hamnat till höger om själva ljuslågan. Tänk om ett barn skulle ha förklarat det här för mig - jag skulle kalla det för fantasier.

Länk:
Fredagstema - människoskapat
Floral Friday Fotos fff213

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nice to find you as my guest. Feel welcome!
Hope to see you again the 8th January. And I wish you all the best until then.
Herzlich Pippa

Tom sa...

Have a yummy Christmas.

Ingrid sa...

Så läckra dina Vikingapraliner ser ut, men så är du en väldigt duktig fotograf också. Julstjärnor är vackert och inte minst de vita. Jag tror jag får ta och köpa mig en, för det är mycket rött här nu.
Kram, Ingrid

Anneli - A'la Foto sa...

VIlka smaskiga och framför allt spännande praliner du hittat! HOppas de är lika goda som intressanta! Ja, att huka sig ner till samma nivå gäller inte bara för barn utan djur och blommor och andra växter också! Det ger ett bättre och finare perspektiv! :) Fina bilder!

Ha en skön helg!

lavendia sa...

Det är nyttigt att böja sig ner och se saker från ett annat perspektiv.
Vikingapraliner? Nygjorda antar jag och säkert godare än det som fanns då. / Britt

Anne (cornucopia) sa...

Lovely Christmas photos!

Nick V. sa...

Mmmm, they sound very nice :-)
Many thanks for your participation in Floral Friday Fotos. Best wishes for the Festive Season and may 2016 be a happy year for you and yours.