LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 6 december 2015

Stormdrabbat tulpanträd

Inte var det roligt att se stormens framfart i fullt dagsljus - det var nästan värre nu, än när jag såg det i mörker. Grenen, som gått av på tulpanträdet, är kraftig som ett litet träd i sig.
Jag började att klippa bort smågrenar innan jag gav mig på den grova med handsåg.  Jag städade bort allt utom själva "stammen", som var för tung. Den får jag återkomma till och dela upp i mindre bitar.

Här kan man se hur kuperad tomten är. Hela tomten består i stort sett av berg. Till vänster är en mossklädd stentrapp och till höger en trappa i slipers.

Länk:
Helgbilden

12 kommentarer:

HelenTh sa...

Usch vad stormen ställt till det! Tur att ingen blev skadad i alla fall. Det där mossiga berget ser väldigt magiskt ut i mina ögon. Jag har också kuperad tomt men enbart slänter med gräs och brännässla.

anemonen sa...

Inte kul det som stormar ställer till med. Allt arbete kan vara förgäves på några sekunder. Hoppas du lyckas återställa det igen och tur att ingen blev skadad. Det är trots allt det viktigaste.

Anni sa...

Så sorgligt med trädet! Hoppas att resterna mår bra och återhämtar sig. Vilken dramatisk tomt med all mossa och trapporna. Som i en saga!

Marie i Skrifvarstugan sa...

Jag säger som i de övriga kommentarerna att det var tur att ingen kom till skada i stormen men den föranledde mycket jobb både för dig och andra. Hoppas att ditt tulpanträd kommer att klara sig iaf.
Fint det är med med berget och trappstegen som leder upp till det. Ser lite magiskt ut nästen med de mossiga. Jättefint !
Önskar dig en fin måndag utan storm ! :)

cissi sa...

Helga har inte varit så rolig där hon farit fram. En stor och gammal en har fallit vid mamma och pappas stuga och förändrat hela trädgården för alltid.
Ha en bra vecka!

lavendia sa...

Vad synd på trädet! Här har det blåst litet mer än vanligt och inga skador. / Britt

♥ Hanneles bokparadis sa...

På sommaren när löven finns (juni,juli,augusti), kan man beskära tulpanträd, hos också har grenar gått av, man får se efter lite

tant Hannele sa...

Synd. Så stort är inte vårt tulpanträd. Vi har berg i hela tomten.

Hanneles topiary sa...

P.P.S.
Den sista flisen mot stammen skulle jag nog låta vara kvar som skydd, binda med snöre/hampa eller ta hushållstejp... tills sommaren läker bättre.

http://formklippningtopiary.blogspot.se/

Rost och rädisor sa...

Stackars, stackars träd, vad stormarna ställer till. Men vilket fantastiskt berg du har för att inte tala om trapporna!
Allt gott
Anette

Tove Olberg sa...

Vilken fin tomt! Synd om trädet! Så blev det lite jobb!

bettyl-NZ sa...

How sad for your tree--I know you will miss it.