LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

lördag 5 december 2015

Övning ger färdighet


Att fotografera är ett stort nöje för mig. Jag försöker utmana mig själv att förbättra mitt kunnande. Igår var jag på en fotout-ställning. Det var Nynäshamns Fotoklubbs medlemmar, som ställde ut bilder. Det är lärorikt och berikande att se hur andra gör.

Jag tappade nästan hakan, när jag såg hur skickliga alla utställare var. Motivvalen tilltalade mig och vilket fantastiskt ljus och vilken skärpa det var i alla bilder.

Jag tittar på mina egna bilder och känner mig lika trasig som rabarberbladet. Funderar på, om jag ska slänga mig själv i väggen eller kameran. Men nej, jag ska kämpa på, analysera mera, fortsätta ta mina bilder. Jag är i alla fall en glad amatör, som känner kärlek till livet och till min kamera.

Övning ger färdighet. 

Länk:

12 kommentarer:

Anki sa...

Övning ger färdighet... så sant... så är det. Åh vad jag känner igen mig i din beskrivning och dina tankar när man varit på fotoutställning och sett andras bilder som alltid upplevs som såå mycket bättre än de egna... men som du skriver... man kämpar på och försöker öva och lära sig mer... och framför allt man gör av kärlek till livet, naturen och för att det är så roligt att fota :)
Ha en fin helg!

cat sa...

Ibland kan jag känna mig som en riktigt medioker fotograf när jag ser hur duktiga andra är. Fast det är kul med fotoutställningar för det mesta.
Vackra små rosa blommor!

lavendia sa...

Visst finns det dom som tar helt fantastiska bilder och man förstår att dit kommer man nog aldrig. Men jag tycker dina bilder är fina och jag njuter av dem. Så fortsätt du. / Britt

♥ Hannele på Hisingen sa...

klart man lär sig hela tiden, att ta typ tio kort per år ger ingen färdighet
(jag skulle inte leta utelampor på loppis, min "kristall"krona är äkta plast från Rusta, LED-ljus och regnsäkert).

Klimakteriehäxan sa...

Vad man än gör så finns det antagligen någon som gör det bättre - men huvudsaken är väl ändå att njuta själv, ha kul? I alla fall när det handlar om sånt som fotografering! Du är nu inlagd som lördagstema-bloggare hos mig! Trevlig helg!

Meta sa...

Du som har visat så många fina bilder Det kan du vara glad för. Tänk på att alla ser allt olika Tur är det för hur skulle världen se ut om alla gjorde lika.Inget att sträva efter då inte.
Ha det gott
Kram Meta

Nettan Jansson sa...

DU fotar fantastiskt och är en stor inspirationskälla för mej!!

Pettas sa...

Du tar fantastiska bilder! Jag njuter av dem.
Många gånger när man går på utställningar så känner man precis så som du beskriver det hela men i och för sig så handlar det inte enbart om fotograferandet som så. Många fotografer, erkända, tar till alla upptänkliga digitala trix för att göra sina bilder mera intressanta än vad de i själva verket är. Att ta bilder rakt av är en stor konst i sig där ingenting är manipulerat.
Alla sätt är rätt, huvudsaken är att man är nöjd själv med det man får till. Om man skulle tänka på alla andra och vad de tycker så skulle man rätt snart få lägga av. Tror du inte det?
Och vi ser ju alla med olika ögon på allting omkring oss.
Mångfald är viktigt.
Trevlig helg önskas!

anemonen sa...

Haha det där känner jag igen, och för min del har jag lämnat åt dem med större talang än jag vad gäller fotografi för alla är inte lika bra på det. Alla läkare är inte lika bra alla fotbollsspelare är inte lika bra. Nej vi har alla olika gåvor och vi skall odla de vi anser är våra gåvor. Så jag fotar hellre än bra och med det är jag nöjd. Var det du också för dina bilder duger gott och väl. Citatet gillar jag men trots övning blir inte alla toppenfotografer eller toppenläkare eller vad du vill. Du duger som du är är ett gott motto. Utmana sig själv är väl trevlig men man kan inte vara bra på allt, eller hur? Bra jobbat av dig med dina biler tycker jag dock.

Karin sa...

Du tar jättefina foto, sträck på dig! Ett gammalt rabarberblad, härligt att se, och minnas sommarens ljuva rabarber/bärpajer!
Kram Karin

Anna/notonmusic sa...

Säger detsamma som i kommentarerna; dina bilder är härliga att se och uppleva. Och jag tror att när man känner sig dragen till något uttryckssätt som foto eller teckna eller musik så finns det utvecklingspotential där. Problemet är när man börjar jämför sig med andra och hamnar i ett rabarbermood, dvs man vill dra ett gammalt rabarberblad över sig. Men som nån klok sa, den känslan kan användas till nåt gott och det var du ju inne på, man ska istället titta på vad man fascineras av hos de andra och sträva ditåt och så utvecklas man ännu en bit över sin egen förmåga :-) Kram och ha en bra vecka!

Tove Olberg sa...

Släng dig med kamera och fortsätt ta bilder och visa, de är talande och tilltalande med detaljer du fångar som jg antar har sammanhang med vad som finns i ditt sinne/tankar.