LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 31 juli 2016

Snart skördetider

 Rågvetefältet ser gult ut när man ser det på håll men när man går närmare skiftar axen fortfarande i grönt. Jag fick förklarat för mig, att detta är rågvete annars hade jag inte vetat det.
Även vetet skiftar i gulgrönt. I skolan fick man lära sig att de viktigaste sädesslagen var fyra till antalet, råg, vete, havre och korn. Havre och vete var lätt att komma ihåg hur det ser ut men hur var det nu med korn och råg? Korn har längst 'spröt' eller det var råg som har längst ... 
Det är en ynnest att ha så nära till jordbruksmarker, öppna landskap. Fortfarande i dessa tider kan man se nötkreatur på bete. Jag stannar till och tittar på ett av ungdjuren. Det tittar tillbaka. Kor är nyfikna djur. Det ligger en saltsten på marken, som den slickat på. Kamraterna ligger i närheten och idisslar.
Den här flugan ser också ut att vara nyfiken. Visst vinkar den till mig där den sitter på en kungsmynta, som växer vid dammen på landet! Jag har pysslat i trädgården idag och städat bort torra grenar. Det är fruktansvärt torrt nu.

Länk:
Helgbilden

4 kommentarer:

Gunilla Bäck sa...

Det är alltid lika härligt att se kor. Ha en bra vecka!

cat sa...

Underbara foton från jordbrukslandskapet! Kor är roliga att fota :-)

Violen sa...

Jag gillar också kor! De verkar ta det lugnt här i livet! Vilken underbar miljö att gå och beta i!

Helen sa...

Det är så härligt att se öppna landskap och betesdjur utomhus. Vi får hoppas att inte alla bönder ger upp för att det är så olönsamt.