LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

tisdag 23 november 2010

Virkade dukar och annat smått

Nu har jag pusslat ihop några virkade små dukar till en stor. Jag har lagt den på bordet i min läshörna. Jag fick bordet av min dotters familj, då de bytte ut det. Det är ett praktiskt bord med en underdel, där jag kan låta tidningar och böcker ligga tills jag har tid att läsa dem.

Jag testade lite andra sätt att använda dukarna på. Ett par stenar från trädgården fick bli modeller. Den ena i en rödaktig ton klädde jag med en vit duk. Den andra, vita stenen fick ett litet täcke av en röd stjärna. Modellen hämtad ur ICA-kuriren är gjord av Ulla-Britta Sjödin och heter "Norrbotten".

Det är drygt 40 år sedan jag höll på att virka. Det verkar ha blivit modernt nu igen men med lite annorlunda användningsområden och design. Det jag virkade skulle vara vardagsnyttigt och exempelvis användas till dukar, överkast, grytlappar eller andra hushållssaker. Jag har hittat nya användningsområden på virkbloggar, exempelvis på en burk, dekorerat med något kanske en virkad blomma, ett band runt om osv.

Jag stärkte en röd duk i florsocker upplöst i vatten och formade den till en skål. Det blev inte så bra. När den torkat blev den vitaktig. I affären hittade jag bland barnleksaker en burk hårspray med rött glitter. Jag sprayade på hela flaskan - får duga så.

Och så hittade jag dessa för mig nya designer - ett fyllt hjärta - var tvungen att testa några stycken. Vidare två virkade sexhörningar hopsydda eller hopvirkade med varandra och markerad med tråd i trekanter ska fungera som nåldyna. Får bli juldekorationer hos mig.

Jag kompletterade mina egna vita virkade dukar med några från Atelje Skogslyktan, som har mycket prisvärda dukar på sin blogg (klicka här).

3 kommentarer:

♥ Hannele sa...

Massa fint, hjärtan är söta.

Madame C sa...

Kära nån, vad med dukar du har!!
Ha det gott,
Charlotta

Petit Eyekiss sa...

Hej tack för din kommentar hos mig. Kul att du bor så nära.
Virka ja, det gjorde jag för ca 30 år sedan Gardinkappor, dubbelöverkast, mössor, tröjor, dukar, ja jag vet inte allt. Har väl lite kvar i gömmorna, men är nu lite sugen på att göra en gosig sjal. Få se när jag kommer till "Stickeriet"
Ha det gott ,vi ska gå på mogen dans på Folkets Hus nu., men snöstormen gör väl att lockarna raknar;-)