LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 12 oktober 2014

Björnbärssylt



Under veckan har jag plockat de sista björnbären och kokat sylt. Grenarna som bar bären är bortklippta och busken övergår alltmer till gulbruna färger. Nu hoppas jag att den klarar vintern, så att jag får nya bär nästa år.

Länk: Helgbilden

7 kommentarer:

lavendia sa...

Björnbär är väl ett av de allra godaste, speciellt till sylt. Härligt att ha på filen hela vintern.
Jag tycker det är bra att de mognar succesivt så blir det inte så betungande. Man kan gå ut och plocka till en eller två burkar sylt.

lavendia sa...

Björnbär är väl ett av de allra godaste, speciellt till sylt. Härligt att ha på filen hela vintern.
Jag tycker det är bra att de mognar succesivt så blir det inte så betungande. Man kan gå ut och plocka till en eller två burkar sylt.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mums, jag har ätit våra naturellt ♥

Bitte sa...

Smarrigt med björnbärssylt. kanske skulle ta och plantera en buske i trädgården.

Mias Mix sa...

Ja visst är det gott med björnbär! Fina bilder också!

Beppan sa...

Fantastiskt att de mognar ännu!
Plockade i somras i Frankrike - och har hört att det går att odla dem här norrut också.

anemonen sa...

Jamen det där är mitt favoritbär. Själv gör jag inte sylt utan får lov att köpa de frysta och när jag har möjlighet köpa sylt av lite bättre hemlagad sort. Björnbär äter jag ofta för visst är det ett bär i högsta klass. En god helg har du haft.