LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 19 oktober 2014

Höst på landet

Vilken härlig höst vi fortfarande har. Efter en regnig natt med 18 mm är det uppehåll och varmt idag, plus 14 grader.

Även på landet är bukettapeln full med röda frukter, som blir mer och mer mörkt röda. Enstaka blad håller sig fortfarande fast.
Tulpanträdet har tappat det mesta av årets bladverk. De gulbruna löven ligger som ett jättetäcke över växterna. Jag har aldrig sett trädet blomma men blommorna liknar tulpaner.
Rodgersian är fortfarande vacker. För att bli så omfattande som på bilden kräver den utrymme. Jag tog med några rotdelar (rizomer) hem och planterade härom året. Nu börjar jag bli lite orolig att jag valde en plats, som var för liten. Men de är inte svåra att flytta, eftersom de ligger så ytligt.

Länk:
Helgbilden

10 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Hösten är vacker! :) Trots kortare dagar och en hel del regn så finns det mycket vackert att njuta av!

Violen sa...

Fortfarande finns det mycket att njuta av i trädgården och i naturen! Har sett blommande tulpanträd när jag har varit ute och rest!
Ha en skön kväll!

Lotta sa...

Jaa, det finns så mycket vackert kvar att njuta av! Ha en fin höstvecka. Kram Lotta

anemonen sa...

ja det är fortfarande varmt ute och det underlättar när man är uti naturen för det är underbart att fortfarande kunna ta en picknick kort med sig ut. Finfin helg för dig.

bas van Es sa...

prachtige herfst foto,s

Helén sa...

Väldigt fina höstbilder, skönt med fint, varmt väder.

Snäckskalsdalen. sa...

Rodgersian, du milde, jag har t o m glömt se om min varit där i år! Måste fråga Omgivningen på en gång, jo, det har den......jag som är så förtjust i den och så har jag glömt gå och titta. Men nu fick jag se din, jättefina blad!
Agneta kram

Anonym sa...

Vilka vackra höstbilder!

Barbro sa...

Ja, det är vackert med höstfärger och Rodgersian, den är ju speciellt vacker i sin höstskrud. Skulle gärna vilja ha en sådan, men klarar väl inte av, liksom många andra växter, Zon VII.

Anna-Karin Eriksson sa...

Jag gillar verkligen bukettaplar. Vi har några här där jag bor och de är fina hela säsongen!

//Scaniatjejen
http://www.scaniatjejen.se