LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 17 oktober 2014

Rosenkvittenmarmelad

Rosenkvitten blommade så vackert i slutet på maj. Hela grenarna var fulla med blommor. Men å andra sidan är busken liten och inte har den så många grenar heller. Men taggar har den, stora. Man kan ana en tagg mitt i bilden!
Jag fick fyra frukter, som jag tagit hand om. De har en vacker gulgrön färg. De ska bli marmelad. Receptet anger 4 frukter, 800 gram. Jag kollar vikten på mina 4 - 200 gram - totalt - alla 4. Pyttesmå alltså. Jag har aldrig sett dessa frukter någon annanstans, så jag vet inte hur stort som är normalt.
Jag skalade dem och delade. De såg ut precis som äpplen. En smakbit var jag tvungen att ta. Den var sur. Riktigt, riktigt sur. Och enligt receptet ska det vara citron i också.
Det blev en liten burk inte riktigt full med marmelad. Den påminner om äppelmarmelad i sin struktur och färg men har en syrlig mycket stark smak.

Länk:
Sinneskatten tema fredag - siffra
Fredagstema 53 - människoskapat

3 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande att testa nått nytt!

Kerstin sa...

Det där lät spännande, har aldrig smakat det så det är kul att läsa din beskrivning av det. :)
Ha en fin helg!
www.kerstinsfoto.se

lavendia sa...

Vad roligt att det blev en liten burk. Den doftar så gott, kvittenfrukten. Det finns som träd och det skulle jag vilja ha, men är rädd att det inte skulle klara sig hos mig.