LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

torsdag 1 oktober 2015

Kaffetåren

Här har jag parkerat min kärra med alunrot (Heuchera  'Velvet Night') vid ett av arrangemangen vid Växthuscaféet på Ösmo Plantshop.
I mitten växer ett ganska stort träd, som jag först trodde var en vanlig lönn men vid närmare studium har bladen flera flikar. Jag sätter mig vid ett av de små borden
En bit äppelkaka med vaniljsås smakar bra till kaffet. Det var en sådan varm och skön dag igår, som gjord för att sitta på en uteservering.
När man vandrar på gångarna mellan olika planteringar hittar man djur av olika slag. Det finns mycket inspiration att hämta, både bland växter och prydnader.

Länk: Torsdagstema - I like

6 kommentarer:

Bas sa...

koffie met heerlijke appeltaart dat lijkt mij ook wel wat.

Lotta sa...

Vilka mysiga höstbilder och den där äpplekakan hade jag mer än gärna smakat! /Lotta

Paula i pörtet sa...

Ja tänk, man kan sitta ute o fika ännu. I våras då jag drömde om första utefikat så blev det inget, sommaren var långt gången innan det var väder för att sitta ute, men kanske får vi dessa fina dagar som kompensation?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mysigt att sitta ute.

Tove Olberg sa...

Fridfullt gott!

Marta Ronyai sa...

Hej! Håller med om att bladen påminner om kärrekens. Det finns så många arter och underarter och sedan kan små variationer uppstå på olika växtplatser, så det är jättesvårt med identifiering. Men intressant och man snappar alltid upp något.
Hälsningar
Marta