LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 4 oktober 2015

Rosa är en hemsk sak ...

I början på maj blommar vårtandroten. Min man och jag gör ett planeringsbesök på landet. Han är bara lite tröttare i år än vad han brukar vara, så han avvaktar med sina projekt.
De ljust rosa liljekonvaljerna blommar för fullt. Det är i början av juni. Min man har kontrollerat sin hälsa på sjukhuset.
Det besked vi får är förödande, slår med full kraft mot hans liv. Detta giftiga, hemska, som man förtränger, som gäller andra ... cancer ...
Blommorna på landet fortsätter slå ut, som i en evighet. De bekymrar sig inte om cancer, som tagit ytterligare ett liv.

Länk:
Fototriss - som denna vecka uppmärksammar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj
Färgtema - rosa

10 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Fina blombilder

Gunborg Uhno sa...

Cancer är vidrigt.Drabbar hårt hos en del andra klarar sig bättre.Vet hur det känns då jag själv har haft det.Lever nu med bara ett bröst men jag lever.
Kan inte trösta dig men kommer tänka på dej.
Kram.

Jannibele sa...

Varme tanker til deg i en tung stund. Alt godt.
Jannicke

Vi i Kasperian sa...

Livets lagar innebär även gift och död. Så förunderligt svårt är det ju. Som en liljekonvaljs utveckling.
Allt gott!
Berit E

dahlia sa...

Vackra bilder ,,,,men som berättar något sorgligt....

All styrka till dig

Meta sa...

Måste säga att du beskriver din stora sorg så fint med blommorna. Tankarna går till dig och alla dina fina foton du visat oss. Jag önskar att du kan det i fortsättningen med.att fota är för mig en tröst och jag hoppas du kan ta det till dig med. All natur är så läkande på nåt vis.Du kommer att få många långa fina stunder än i din natur och minnas alla glada tillfällen ni två haft. För fina minnen stärker en när man är ledsen.
Skickar kramar och värmande tankar till dig i din sorg
Kram Meta

Maribel sa...

Beklagar din stora förlust. Finns nog inga ord som kan trösta i sorgen, men skickar några varma tankar.
/Marika

Tittis trädgård sa...

Jag känner verkligen med dig! För tre år sedan fick min man cancer, känslan var hisnande, som om man stod i en hiss där botten faller ur. Jag hade precis själv gått igenom en stor bukoperation och tagit bort tumörer från livmodern när han blev sjuk. Det var en kämpig tid, men nu är han bättre förutom att han fick hjärtproblem i samband med cancern. Nu tar vi en dag i taget och försöker att inte oroa oss för framtiden. Vi har känt att trädgården har tröstat oss mitt i allt elände. En stor kram från mig.
Titti

Merja sa...

Dina bilder och text berör till känslor och tårar. Att få till ett så fint inlägg trots allt det svåra och tunga som hänt är både starkt och fint.
Kram

Anonym sa...

Vackra bilder!