LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

torsdag 22 oktober 2015

Teknisk bevisning - Forensic evidence

Jag tycker det är intressant att följa TV-program, där man utreder brott och samlar in bevis. Man gör exempelvis avgjutningar av fotspår.

I min trädgård har jag upptäckt stora, rundade fotspår. Det har regnat, varför de nästan är utplånade. Det ökar svårighetsgraden att avgöra vem som trampat i min rabatt. Att det är höst kan man se på de gulnade löven, som blåst in från den angränsande skogen.
Jag höjer blicken och ser buskaget på grannens tomt. Någon tycks ha tagit en smakbit - där kan man nog ta ett salivprov. I den avbrutna grenen kanske det har fastnat hårstrån - om man tar tejp fastnar det säkert något.
Min vattentunna är omkullvält. Någon har varit törstig. Ett prov där blir nog också ett bra bevis. Irisen bakom har jag faktiskt själv sargat med saxen.
Jag beundrar hjärtinnerligt de människor, som arbetar med bevis för att på så sätt fälla brottslingar.

Länk: torsdagstema - I like

3 kommentarer:

cat sa...

Tänk du har nog lyckats lösa vem busen i din trädgård varit. Beroende på hur högt upp grenen var kapad, så gissar jag på älg eller rådjur.

Lotta sa...

Kul inlägg! jag kan rekommendera rådjursskrämmorna som Plantagen saluför :-) ha det gott och hoppas du slipper fler inkräktare!

Paula i pörtet sa...

Du verkar ha alla komponenter för att bli en fantastisk brottsutredare!