LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 18 oktober 2015

Skogspromenad

I helgen har jag återupptagit bekantskapen med elljusbanan här i Ösmo. I mitten på 1970-talet brukade jag åka direkt från jobbet och gå runt banan, som då var drygt 2,5 kilometer. 
Det är en blandskog av barr- och lövträd. Lövträden lyser upp skogen med sina glada höstfärger.
Till och med slyet under elledningen lyser vackert. 
Kommunen har gjort om elljusspåret, så att det är längre nu. På en stolpe finns en knapp, där man kan tända ljuset själv och då lyser det under en timme.
Gångstigen ligger på en kulle. Man ser att runt om ligger bondgårdar, åkrar och ängar. Det är gamla väg 225 som går förbi bondgården.
Nästa års blad är förberett hos blåbärsriset. En spindel har gjort ett nättak på riset. Jag har promenerat över en timme.
Tur att det är ljust för vem vill möta en sådan här sak i mörkret. Jag tror inte att jag bryr mig om kvällspromenader, faktiskt.

Länk: helgbilden

6 kommentarer:

Hanna sa...

Höstlikt och friskt. Gillar att gå i skogen jag med, men håller med om att det är bäst att gå när det är ljust.

HelenTh sa...

Att gå i skogen är ljuvligt och speciellt härligt på hösten. Jag är glad att vi har ett elljusspår inte långt från oss eftersom kvällspromenaderna under det mörka halvåret blir så tråkiga och enformiga om jag bara måste gå efter vägarna.

Meta sa...

Så härlig promenad du fått i helgen. skogsluft och vackra vyer gör en glad och man mår bra av det
ha det gott
Kram Meta

Beppan sa...

Kul att få följa med dig på promenad!
Härliga bilder!

Anki sa...

Härliga bilder från din sköna promenad... visst är det ljuvligt att strosa runt i skogen med kameran :)

anemonen sa...

De här höstpromenaderna är väl det bästa man kan göra den här årstiden. Själv älskar jag dofterna och den krispiga luften och även de dimmiga morgnarna. Fint av kommunen att anlägga lite belysning och att förlänga banan för 2,5 km är kortaste laget tycker jag. Finfina bilder från din helg.