LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 11 mars 2011

Blooming Friday - feeling blue

Idag handlar Blooming Friday hos Katarina på bloggen ”rosorochris” om melankoli – feeling blue. I ”wikipedia” beskrivs bland annat melankoli (som Katarina också nämner):

”melankolin har genom tiderna varit förknippad med ett svårmod och en tungsinthet, men trots detta har melankoli setts som någonting åtråvärt som drabbar eliten och inte sällan skapar kreativa uttryck hos en konstnärssjäl.”

Vi i Norden kan ibland betraktas som tungsinta men det tror jag beror på att vintern är kall, mörk, vit, blå, färglös, vitaminfattig – ja, adjektiven kan bli många. Och då sitter vi i våra ”stugor” och skapar, planerar, funderar, förbereder ljusets återkomst, tittar i frökataloger, drömmer. I drömmarna finns inga gränser – där kan vi vara kreativa och skapa precis vad vi vill. Så kanske en liten stuga i ett träd?

7 kommentarer:

Anette sa...

Gärna det. En termos med kaffe, en kikare och gott sällskap. Ses i kojan!
/Anette

Berit sa...

då blir vi 3 i kojan:)
Ha en underbar dag!!

AnnCharlotte sa...

Ja absolut....
Ha det gott ;)

Randi sa...

Vilken mysig plats att smyga iväg till. En ryggsäck med godis och teleobjektivet på kameran, så kan man sitta där och kura i evigheter.
Önskar dig en skön helg!

Helens trädgård sa...

Underbar koja!
och en vacker bild!
Trevlig helg!

Gunilla sa...

Vilken fin tanke och en fantastisk koja i trädet där skulle jag gärna sitta.

Ha en trevlig helg
Gunilla

Suss o Kai sa...

Roligt att du gått så djupt att du kollat in ämnet på wikipedia :) Tänk vad lätt man kan finna information via datorn :) Snygg trädkoja :) Kram Suss