LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

fredag 6 juni 2014

Nationaldag med färskpotatis och sill

Vi ska ta en tur till landet idag. Först går jag en runda hemma i trädgården. Gräslökens blommor håller på att slå ut, vilket får mig att tänka på mat. Vi ska ha färskpotatis, sill och ägg till lunch - klassisk husmanskost på nationaldagen.
Till efterrätt njuter vi av jordgubbar med vispgrädde. Det är köpegubbar. Det dröjer länge innan vi får plocka egna.
Jag har frösått grönkål (Redbor) och mangold i år. Grönkål är en nyhet jag inte testat tidigare. Mangold var en positiv upplevelse förra året.

Hoppas alla får trevligt på Sveriges Nationaldag idag!

2 kommentarer:

Bas. sa...

prachtig .

Charlotta sa...

Vi har redan skördat egen färskpotatis. Det är rekordtidigt för oss. Lika gott som vanligt. :)

Ha en fin pingsthelg!