LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

lördag 5 mars 2016

Ett projekt

Jag har köpt en termosmugg. Den ska jag ha när jag arbetar ute i trädgården och behöver räta på ryggen då och då, samtidigt som jag tar en slurk kaffe ur muggen och ser mig omkring.
Min svärson har monterat ihop högtryckstvätten åt mig. I år ska jag ta bort mossa på trädgårdsplattorna. Å ena sidan tycker jag det är vackert, å andra sidan tror jag plattorna tar skada, sprängs sönder när vatten fryser till is nu på vårvintern. Mossan ska bort.
Bänkarna ska få sig en omgång med olja. De håller bättre och ser vackra ut. Bredvid bänken växer kerria.
Den får torra, bruna, vissnade grenar på vintern. Det brukar jag åtgärda på våren.

Lördagstemat denna vecka är "ett projekt". Nyhetens behag får avgöra - jag ska gå runt i trädgården och dricka kaffe ur min nya termosmugg. Kanske passar detta citat:

"Det är bättre att vara omsorgsfullt overksam 
än att arbeta slarvigt."

Länk: Se vad övriga lördagstema-bloggare planerat för projekt

7 kommentarer:

lavendia sa...

Just nu ägnar jag mig åt att vara omsorgsfullt overksam. Det går inte göra något i trädgården än. / Britt

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas muggen håller kaffet varmt!

Pettas sa...

Ett utmärkt bra projekt.
Och att unna sig termoskaffe till vårliga trädgårdsprojekt är
guld värt!

Karin sa...

Vilket utsökt trevligt citat!

Det ska jag komma ihåg när jag samlar mig till vårens och sommarens trädgårdsprojekt. Hellre vänta lite och göra ett rejält jobb när man gör det än att börja lite oplanerat och hafsigt. Hellre njuta ordentligt av sysslolösheten är ha dåligt samvete till ingen nytta!

Snäckskalsdalen. sa...

Mossa bort, man kan halka också och det är inte roligt. Det är roligt att köra med högtryckstvätt, det gillar jag.
Fin mugg! En sån som det inte skvalpar omkring och ut över kanten, eller hur!
Agnetakrakm

Anna/notonmusic sa...

Å vad det låter ordentligt det du berättar, mossa bort och olja in trä, jag får riktigt dåligt samvete som den slarvmajan jag är. Men termosmuggen ska jag nog kunna fixa att ta efter :-)

olgakatt sa...

En gång när jag var bortrest passade maken på att högtryckstvätta altanen. Altanen blev fin, jodå. Men all mossa och dynga låg i drivor runt den brädkantade rabatten i mitten och alla de havsslipade stenarna som ligger runt om där var begravda. Det hade han inte lagt märke till! Han hade dock sett att fasad och fönster var rysligt nerstänkta men inte hunnit åtgärda det.
Han har numera totalförbud att röra en högtryckstvätt. Altanen handskrapar jag och skurar ren med piazzavakvast istället. Totalarbetet blir betydligt mindre!