LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

söndag 13 mars 2016

Vintersport

Vintern är den årstid jag gör som björnarna - går i idé. Vintersport är något jag ägnar mig åt framför TV-apparaten. Jag sitter i soffan med en skön pläd omkring mig och myser med en kopp te medan alla fanatiker kämpar i snön, på isen, i slalombacken, i hoppbacken.

Särskilt spännande är det, om en svensk deltagare har chansen att vinna. Då börjar hjärtat klappa hårt, man koncentrerar sig, svetten bryter fram i pannan. Britta leder. Hon har 51 sekunder till godo. Ska hon vinna? Jag måste tanka mera vätska för att få energi, där jag sitter i soffan och svettas.

Nej, Katerina från Österrike tog hem segern med 2 futtiga sekunder. Klart man är helt slut efter 90 kilometer i skidspåret. Visst var det lite surt men man får svälja förtreten och skölja ner den med mera te.


Vinn som om du är van vid det.
Förlora som om du har njutit av det som omväxling.
Ralph Waldo Emerson

Länk:
Lördagstema - citat
Lördagstema - vintersport

5 kommentarer:

lavendia sa...

Så där upphetsad blir inte jag av sporten. / Britt

Karin sa...

Underbart citat – en hel livsfilosofi!
Men vilken gåtfull bild. Jag lyckas inte tolka den, så det handlar nog om någon vintersport som jag inte är så förtrogen med...

anemonen sa...

Haha det var ett bra citat det. Det skall jag verkligen tänka på.

Hannele på Hisingen sa...

inte tv heller här

olgakatt sa...

Sport i TV-soffan idkas nog av en stor del av svenska folket efter vad jag hört. Här stänger vi av all sport utom ridsport. Men inte heller i ridsport blir jag upphetsad. Jag saknar helt tävlingssinne. Vad gör det för skillnad med en hundradels sekund eller poäng hit eller dit? Jag kunde inte bry mig mindre. Jag är mer imponerad av snygga, säkra rundor i hoppning och vackra rörelser i fint samspel mellan häst och ryttare i dressyr.