LEV I NUET MEN LÄR AV HISTORIEN

onsdag 13 maj 2015

Vacker vår varje år

Grannen har klippt sin vildvuxna häggmispel, så att vi får in mera ljus på vår tomt. Det ser dessutom riktigt prydligt ut. Dessvärre ser inte min högerhand lika prydlig ut.
Jag slog i armbågen förra året och hela armen svullnade och själva handen blev lite gulbrun, som ett blåmärke. Den blev inte lika vackert gul som den gulbladiga smällspirean på landet.

Till slut uppsökte jag vårdcentralen, som röntgade armbågen och konstaterade att inget var brutet.
Jag blev rekommenderad att uppsöka sjukgymnasten i Nynäshamn och där fick jag tips om egenmassage och rörelser. Men handen blev allt rödare. Inte riktigt så röd som den japanska lönnen men väldigt röd och svullen och huden spränger.
Jag gjorde ett nytt besök på vårdcentralen, då jag föreslog att det skulle kunna vara borrelia. Man tog blodprov och igår bekräftade man att att det fanns sådana bakterier.

Det finns inget synbart sammanhang mellan borrelia och att jag slog armbågen. Mycket konstigt är det. Borrelian sprids av fästingar och sådana finns det gott om i vårt område. Jag har redan plockat bort en. 

Nu har jag grönt ljus för en penecillinkur på tre veckor och har startat idag. Och våren är lika vacker varje år, som kornellen på landet.


5 kommentarer:

cat sa...

Ljuvliga vårbilder!
Hoppas verkligen att penicillinkuren gör verkan, men av erfarenhet kan jag nämna att om man gått i över ett år med borrelia så räcker det oftast inte med en treveckorskur. I ditt fall hoppas jag att jag har fel.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Bra att du fick reda på vad det är, inget att leka med. Maken hade sån där annan svullnad i armbågen, började med ett litet sår, minns inte vad det kallades...

lavendia sa...

Fästingar är otäcka djur. Då får vi hoppas du blir av med bakterierna.
Du ser det litet humoristiskt och jämför naturen med handen. Litet fyndigt. / Britt

Carita och Bertel sa...

Snygga bladutspring med olika färger. Hoppas att din hand och arm blir bra av kuren. Ha en fin helg. Carita

Anna/notonmusic sa...

Roliga paralleller mellan De vackra bilderna på växterna och dina blåmärken :-) Vi får skåla i penicillin då för jag har också fått en kur som jag började äta idag! Skål och trevlig helg :-)